
راههای تقویت اخلاص:
براى كسب اين صفت ارزشمند ، بايد در درجهى اول به درمان رذيلهى ريا پرداخت و تا قلب از ريا پاك نشود نمى توان به اخلاص دست يافت . در حقیقت اخلاص در مقابل ریا قرار دارد ؛ براى درمان عملى ريا بايد خويش را به پنهان نمودن عبادات عادت داد ، همانگونه كه معاصى و گناهان را از ديد مردم پنهان ميكنيم ! و اگر در خلال عبادت (مثلاً نماز) شيطان وسوسه نمود كه اندك ميلى به ريا برايمان حاصل شود بايد از آن ابراز انزجار و تنفر نماييم.
به هر جهت بايد با نفس خبيث و شيطان كثيف، مبارزه نماييم و آن قدر اين محاسبه و مراقبه و مبارزه را ادامه داد تا سرانجام در اين ميدان نبرد، پيروز شويم، همانگونه كه شيطان دست از سر انسان برنميدارد و آن قدر وسوسههايش را تكرار ميكند تا بلكه پيروز شود.
براى ايجاد اخلاص در دل علاوه بر معالجه قلب از بيمارى نفس گير «ريا» بايستى با شوق و علاقه به اخلاص توجه به جمال جميل يار نماييم و همهى تلاشمان را در جهت رضاى خداوند خالص گردانيم و اغراض و اهداف پست دنيوى را از صفحهى ذهن و قلب پاك نماييم و به اين نكته توجه كنيم كه عمل را براى هر كس كه به جا آوريم بايد از خود او پاداش بگيريم
(و بجز خدا چه كسى ميتواند پاداش دهد؟)
البته صديقين و مخلصين حقيقى حتى براى پاداش نيز عملى را انجام نمى دهند و تنها به رضاى او مى انديشند . البته از دیگر راهکارهای تقویت اخلاص گرفتن روزه است ؛ چنانچه حضرت فاطمه (س) فرموده اند : « همانا خداوند روزه را برای تثبیت اخلاص ما واجب کرده است »
پس به طور کلی موارد زیر از راههای تقویت اخلاص است:
• اشتیاق درونی به کسب فضیلت اخلاص
• ترک ریاکاری و نفاق در اعمال
• ترک خودپرستی و تکبر ذاتی
• توجه به ذات لایزال الهی
• پاک سازی نیّات در انجام اعمال
• گرفتن روزه ( در روایات به 40 روز روزه برای پاکسازی نیات اشاره شده است )
:: موضوعات مرتبط: خلوص نیت، شـرط عبـودیت، شعر،جمله زیبا، ،
:: برچسبها: اخلاص, ریا, تقویت اخلاص, راههای تقویت اخلاص, خلوص نیت,
